Je publiceert regelmatig stukken over complexe materie. Misschien ben je verantwoordelijk voor het grootste deel van de teksten op de site van je bedrijf. Of moet jij elke maand weer een nieuwsbrief vol schrijven. Dat vind je geen punt! Maar het schrijven kost je wel veel tijd. Teveel energie, frustratie. Twijfel je aan het nut, hebben je teksten niet altijd het gewenste effect op je lezer?

Structuur, woordkeuze en tekstlengte zijn belangrijke kenmerken van een goede tekst. Want ook al klopt een tekst inhoudelijk tot op de laatste komma, bij een matige structuur verlies je de lezer. Hetzelfde geldt voor woordkeuze. Een vakterm mag dan wel het meest to-the-point zijn, als de lezer onbekend is met dat jargon, schiet je mis. En tot slot: lange teksten. Beter van niet.

TEKSTADVIES

Wil jij beter kunnen schrijven? Niet steeds opnieuw nadenken over structuur, vorm en toon? Zodat je boodschap direct duidelijk is? Wil jij dat je teksten effectief zijn, dat je lezers in actie komen, begrijpen hoe iets werkt of jou zien als dé expert? Dan is helder kunnen schrijven een absolute must. Het is een vaardigheid die je ontzettend veel oplevert. Niet in de laatste plaats vanwege de tijdwinst.

Met gerichte adviezen die naadloos aansluiten op jouw vragen en twijfels op schrijfgebied reik ik je handvatten waarmee je direct aan de slag kunt. Zo help ik je concreet om je schrijfvaardigheid op korte termijn te verbeteren. Met praktische tips en tools die aansluiten bij jouw niveau. Wat je al wel kunt, slaan we over, we focussen juist op wat jij wilt verbeteren. Sneller dan in een groepstraining komen we tot de kern. Spelling? Structuur? Het probleem van de eerste zin? Een tekstadvies op maat brengt je snel veel.

TEKSTCHECK

Eerst controleren, dan pas publiceren. Hoeveel foutjes en fouten zouden er voorkomen kunnen worden als elke tekst voor publicatie nog nagelezen zou zijn door een collega? Een tekstcheck is een probaat en effectief middel om een tekst snel te verbeteren en de laatste foutjes eruit te halen.

Heb je ingeschreven op een aanbesteding en wil je weten of je snel en overtuigend genoeg geformuleerd hebt? Wil je een instructie of handleiding na laten lezen op begrijpelijkheid? Of wil je een snelle controle op spelling en grammatica? Vaak kun je met een paar kleine ingrepen al heel veel bereiken. Soms is er meer nodig om van een minder geslaagde tekst een goedlopend stuk te maken.

Duidelijk en beknopt schrijven is altijd een stuk lastiger dan lang en vaag formuleren. Een tweede lezer heeft daar ‘van nature’ meer oog voor. Want als schrijver zit je vaak zo diep in het onderwerp van je tekst dat je daardoor de kernboodschap uit het oog dreigt te verliezen. Een frisse blik doet dan wonderen! En soms weet iemand zichzelf uitstekend uit te drukken, maar worstelt hij met de d’s en t’s. Een scherpe spellingscontrole door de expert biedt in zo’n geval direct profijt.

Ik check en verbeter teksten tot ze perfect voldoen: nieuwe spelling, woordkeuze, jargon, toon, verwachting van de lezers. Natuurlijk let ik ook op begrijpelijkheid, helder formuleren, grammatica, zinsconstructies en compactheid van de tekst. Want niemand heeft zin in een lang verhaal als dat ook in drie zinnen kan. Mocht je dat willen, dan leg ik je ook nog de spellingsregel uit of waarom een andere formulering van de zin duidelijker overkomt op de lezer.

Meer weten? Bel (06-47144685) of mail me! Of schrijf je in voor mijn tekstbericht met elke maand nieuws en tips over effectief en duidelijk schrijven.